Červená ředkvička Garnet - BIO semínka na klíčení a microgreens
Růžové až vínové stonky a tmavě zelené lístky… řeč je o výhoncích červených ředkviček. K jejich oblibě přispívá i fakt, že se vyznačují velmi rychlým klíčením a růstem. A jak chutnají? Mají intenzivní štiplavou chuť. Vlastně bychom jejich chuť mohli přirovnat k chuti již vzrostlých ředkviček. Semínka mají certifikát IT BIO 007.
Kategorie: | Semínka na klíčení a microgreens |
---|
Microgreens semínka červené ředkvičky na microgreens a klíčení
Růžové až vínové stonky a tmavě zelené lístky… řeč je o výhoncích červených ředkviček. K jejich oblibě přispívá i fakt, že se vyznačují velmi rychlým klíčením a růstem. A jak chutnají? Mají intenzivní štiplavou chuť. Vlastně bychom jejich chuť mohli přirovnat k chuti již vzrostlých ředkviček.
Výhonky červených ředkviček jsou mimořádně silnými antioxidanty. Jsou bohaté na vitamíny A, B1, B2, C, E. Právě díky vysokému obsahu vitaminu C mají pozitivní vliv na naši imunitu a zvyšují naši obranyschopnost. Současně jsou výborné na trávení a díky vysokému obsahu síry zlepšují stav naší pokožky, vlasů a nehtů. Pojídáním microgreens červených ředkviček si zajistíte pravidelný přísun vitamínů a minerálů, které vám pomohou ke zdravějšímu životnímu stylu.
Microgreens červených ředkviček si můžete vypěstovat i vy doma.
- Náročnost na pěstování je lehká.
- Kromě semínek červené ředkvičky se vám bude hodit klíčící miska microgreens nebo kompletní pěstební sada microgreens.
Jak pěstovat výhonky červené ředkvičky ze semínek?
- Před vysetím je vhodné namočit semínka na 6 až 8 hodin do vody.
- Doba klíčení semínek červené ředkvičky jsou 3 dny ve tmě.
- Doba růstu semínek je cca 6 dní na světle.
- Substrát (např. kokosové tablety) udržujte stále vlhký.
- Výhonky červené ředkvičky sklízejte při velikosti 3 až 5 cm.
- V průběhu růstu výhonků je ochutnávejte, aby při sklizni měly takovou chuť, která vám bude maximálně vyhovovat.
Použití výhonků červené ředkvičky
- Použití především za syrova - skvěle se hodí do salátů, chlebíčků a pomazánek.
- Využít je můžete také jako přísadu do polévek nebo těstovin.
- Před konzumací propláchněte výhonky vodou.
- Po sklizni můžete výhonky uskladnit v ledničce na 3 až 4 dny.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.