Mungo fazole - BIO na klíčení a microgreens
Mungo fazole jsou jedny z nejznámějších a nejoblíbenějších druhů fazolí. A my se vůbec nedivíme. Jsou totiž velmi chutné a krásně křupavé. Svou chutí nám připomínají čerstvý, mladý hrášek. Fazolky mají certigikát kvality IT BIO 007.
Kategorie: | Semínka na klíčení a microgreens |
---|
Microgreens semínka mungo fazolí na microgreens a klíčení
Mungo fazole jsou jedny z nejznámějších a nejoblíbenějších druhů fazolí. A my se vůbec nedivíme. Jsou totiž velmi chutné a krásně křupavé. Svou sladce oříškovou chutí nám připomínají čerstvý, mladý hrášek. Pojídáním microgreens mungo fazolek si zajistíte pravidelný přísun vitamínů a minerálů, které vám pomohou ke zdravějšímu životnímu stylu.
Tyto drobné fazolky obsahují lehce stravitelné bílkoviny, vlákninu, kyselinu listovou a celou řadu vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Výhonky mungo fazolek mají protizánětlivé a detoxikační účinky. Kromě toho mají pozitivní vliv na rozvoj střevní mikroflóry a zlepšují tak trávení. A díky jejich schopnost regulovat hladinu krevního tlaku a cholesterolu napomáhají předcházet infarktu a cévním onemocněním.
Microgreens mungo fazolek si můžete vypěstovat i vy doma.
- Náročnost pěstování je středně těžká.
- Kromě semínek mungo fazolí se vám bude hodit klíčící miska microgreens nebo kompletní pěstební sada microgreens.
Jak pěstovat výhonky mungo fazolí ze semínek?
- Před vysetím je vhodné namočit semínka na 8 až 12 hodin do vody.
- Doba klíčení semínek mungo fazolí jsou 3 až 4 dny ve tmě.
- Doba růstu semínek je 7 až 10 dní na světle.
- 2x denně propláchněte semínka čistou vodou.
- Výhonky mungo fazolí sklízejte při velikosti cca 3 cm.
Použití výhonků mungo fazolí
- Použití za syrova - přísada do salátů, do smoothies nebo k ozdobení vašich pokrmů.
- Využít je můžete i do teplých pokrmů - hodí se do pokrmů indické nebo asijské kuchyně.
- Před konzumací propláchněte výhonky vodou.
- Výhonky můžete uchovávat 1 až 2 týdny v chladničce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.